CONSILIERE JURIDICA

FACIAS ofera consiliere juridica gratuita pentru cazurile grave

Acest tip de consiliere este oferita persoanelor care au nevoie de sfatul unui avocat in cazuri de abuz ale statului. In cadrul acestui tip de activitate li se studiaza dosarele, sunt ajutati la intocmirea de plangeri, memorii, contestatii.

Acest tip de consiliere este acordata exclusiv de catre avocatii nostri.

Consiliere pentru cazurile mai putin grave

Acest tip de consiliere este oferita de catre juristii FACIAS la sediul nostru sau prin telefon si le este oferita celor care au sau cred ca au o problema in relatia cu statul. Dintre aceste cazuri sunt alese persoanele care vor beneficia de intrevederea cu avocatul.

Consiliere prin corespondenta

Acest tip de activitate se desfasoara prin intermediul scrisorilor sau al e-mailurilor si se adreseaza celor care nu se pot deplasa la sediul nostru din cauza distantei sau a altor motive. Petentii ne trimit spre studiu, copii ale dosarelor sau memorii, semnalandu-ne cazuri diverse de abuz asupra lor sau la care au asistat. La aceste sesizari raspund zilnic juristii FACIAS, in urma studierii dosarelor sau memoriilor respective.

 

FACIAS REDACTEAZA PLANGERI IMPOTRIVA INSTITUTIILOR STATULUI CARE INCALCA LEGEA

Acest tip actiuni au loc cand FACIAS se autosesizeaza sau este sesizata cu privire la diferite abuzuri ale institutiilor statului. Acest tip de actiuni poate lua diverse forme:

  1. a) Scrisori de atentionare catre institutiile care incalca legea
  2. b) Scrisori de atragere a atentiei asupra abuzului comis, trimise care autoritati competente sau institutii care au posibilitatea de a trage la raspundere pe cei vizati
  3. c) Scrisori de atragere a atentiei asupra abuzului comis, trimise institutiilor europene/reprezentantilor Parlamentului European (sau a diverselor comisii) care au posibilitatea sat traga un semnal de alarma in cazurile respective.
  4. d) Memorii adresate acelorasi institutii sau persone
  5. e) Plangeri depuse la sediul autoritatilor in vederea rezolvarii cazurilor de abuz (DNA, Parchet, politie, primarii)

Cele mai multe astfel de plangeri/scrisori se adreseaza unor institutii precum: Parchetul General de pe langa ICCJ, Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Comisia de la Viena, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Parlamentul European; dar si unor personalitati cum ar fi: Wilfried Martens, Viviane Reding sau Martin Schultz.

 

FACIAS INTENTEAZA PROCESE IMPOTRIVA STATULUI

 De-a lungul timpului, acest tip de activitate s-a desfasurat doar in cazurile grave, in care statul savarseste un abuz asupra unei intregi categorii de persoane.